Αυτά που άκουσε η Μουριά


Κωδικός προϊόντος 978-618-5259-63-1 Κατηγορίες ,


Share
Περιγραφή

Νησιά, χώρες, εδάφη, χωριά, νερά που ενώνουν ή χωρίζουν, βρύσες που μας κάνουν να θυμόμαστε ή να ξεχνάμε…

Στο βιβλίο αυτό, η Μάρω Μαυροπούλου συγκέντρωσε το υλικό, η Μπουρτζού Τακαούτ Τσάλ ανέλυσε, η Γκιουλίζ Μπεσέ Εργκίνσοϊ συνέγραψε και η Σεμπλά Σαρίνταλ Ετζζατζίμπασι σχεδίασε αυτά που άκουσε μια λευκή μουριά σε κάποιο χωριό. Οι αφηγητές που κουβάλησαν στη μνήμη τους αυτές τις δίχως χρόνο και τόπο αφηγήσεις σε διαφορετικά μέρη της γης, τις μοιράστηκαν με τους αναγνώστες. Υπάρχουν και οι αράχνες των τόπων όπου βιώθηκαν τα γεγονότα των αφηγήσεων και όπου έζησαν τα κινούμενα και μη κινούμενα έμψυχα όντα. Η Μουριά μου τις ονομάζει “Αράχνη μου”.

Η ανάλυση των αφηγήσεων έγινε βάσει των δυνατοτήτων που προσφέρει η ανάλυση των κειμένων, η κατανόηση του περιεχομένου, η εκφορά του λόγου. Το κύριο θέμα της έρευνας είναι η καταπάτηση των δικαιωμάτων και του δικαίου των έμψυχων και των άψυχων όντων -με τη γλώσσα του βιβλίου των κινούμενων και μη κινούμενων έμψυχων-. Είναι αυτά που καίνε τις ψυχές.

Οι Αράχνες όλων μας πλέκουν, υφαίνουν, κεντούν και μεταφέρουν… Εργαστήκαμε για να βρούμε θέση όπου όλοι οι αναγνώστες θα μπορέσουν να υφάνουν, να πλέξουν τις δικές τους αναμνήσεις: γράψαμε, σχεδιάσαμε, αναλύσαμε, συγκεντρώσαμε υλικό.

Το ανά χείρας βιβλίο είναι μια έρευνα πεδίου. Στηρίζεται σε συνεντεύξεις και συζητήσεις, με χρόνο και τόπο, που πραγματοποίησαν μεταξύ 2017-2018 στη Χώρα και στην Αντίπερα Χώρα η Συγγραφέας και η Συλλέκτρια υλικού στην Πιο Μεγάλη Πόλη της Χώρας, στην Πιο Μεγάλη Πόλη της Αντίπερα Χώρας και στο Νησί. (Γκιουλίζ Μπεσέ Εργκίνσοϊ, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Επιπλέον πληροφορίες
Διαστάσεις 17 × 24 cm
ISBN

Συγγραφέας

Μετάφραση

Μάρω Μαυροπούλου

Εικονογράφηση

Σεμπλά Σαριντάλ Ετζζατζίμπασι

Σελίδες

502