Μαθηματική Προτυποποίηση της Συστημικής Γεωπολιτικής Αναλύσεως


Κωδικός προϊόντος 978-618-5636-22-7 Κατηγορία


Share
Περιγραφή

Ο σύγχρονος κόσμος στον οποίο ζούμε χαρακτηρίζεται από μια σειρά αυξανόμενων προκλήσεων. Ένα υπό διαμόρφωση πολυπολικό διεθνές σύστημα αναδύεται, καθώς ο πλανήτης αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό διασυνδεδεμένων γεωπολιτικών απειλών.

Η πολυπλοκότητα και η ασταθής φύση αυτών των σύνθετων ζητημάτων που ανακύπτουν στις γεωπολιτικές «σκακιέρες», έχουν οδηγήσει τις μέχρι τώρα διαθέσιμες μεθοδολογίες προσέγγισης και ανάλυσης των πολιτικών επιστημόνων σταδιακά προς ένα σημείο κορεσμού. Η πληθώρα των διαθέσιμων πληροφοριών, η ταξινόμησή τους και η μετουσίωσή τους σε γνώση, σε συνδυασμό με την ανάγκη για έγκαιρες και έγκυρες αναλύσεις δημιουργούν ένα ερευνητικό χάσμα, στο οποίο οι μονόπλευρες μεθοδολογικές προσεγγίσεις αδυνατούν να δώσουν ασφαλή συμπεράσματα.

Το χάσμα αυτό έρχεται να καλύψει η “Σύγχρονη Συστημική Γεωπολιτική Ανάλυση”, η οποία ενσωματώνει μεθοδολογίες και καλές πρακτικές, τόσο από τις ποιοτικές ερευνητικές προσεγγίσεις, όσο και από τις αντίστοιχες ποσοτικές, σε ένα δομημένο πλαίσιο με αρχή, μέση και τέλος.

Με την χρήση της, ο γεωπολιτικός αναλυτής μπορεί να αναλύσει και να αναδείξει την αμυντική, οικονομική, πολιτική και πολιτισμική δομή των αντιπαρατιθέμενων ή συνεργαζόμενων δρώντων σε ένα Σύστημα, να καταγράψει τα ουσιαστικά τους χαρακτηριστικά, τα σημεία τριβής τους και τις τάσεις ανακατανομής ισχύος.

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου

Επιπλέον πληροφορίες
Διαστάσεις 24 × 17 cm
ISBN

Σελίδες

296

Συγγραφέας