Ο ανυπότακτος – Η αληθινή ιστορία του “Εθνικού Διχασμού”


Κωδικός προϊόντος 978-618-5636-17-3 Κατηγορίες ,


Share
Περιγραφή

Ο “ανυπότακτος”, κεντρικός χαρακτήρας του βιβλίου, ήταν υπαρκτό πρόσωπο που βίωσε και κατέγραψε άγνωστα μέχρι σήμερα τμήματα της ελληνικής Ιστορίας. Το όνομά του στο κείμενο αποτελεί μετωνυμία, καθώς οι επίγονοί του ζουν. Όλα τα άλλα δημόσια πρόσωπα, στρατιωτικοί, πολιτικοί και μη, εμφανίζονται με τα πραγματικά τους ονόματα σ` αυτό το θρίλερ πολέμου, κατασκοπίας, έρωτα και αποκαλύψεων σχετικά με πολλά άγνωστα ιστορικά γεγονότα.

Το βιβλίο αποτελεί το πρώτο αυτοτελές τμήμα μιας τριλογίας με κύριο θέμα την Αληθινή ιστορία του Εθνικού Διχασμού), κατά τον Α` ΠΠ και μετά. Αντί της στεγνής ιστοριογραφίας επιλέχθηκε σκόπιμα η λογοτεχνική αφήγηση με τον τρόπο του Ομήρου. Έτσι, με την παράθεση και προσωπικών στοιχείων της ζωής των απλών ανθρώπων όσο και των μοιραίων για την χώρα μας ηγετών, Ελλήνων και ξένων, αποδίδεται πλήρως το πολιτικό και ιστορικό κλίμα της εποχής.

Η πολυετής συγγραφή του βιβλίου βασίστηκε στις αφηγήσεις και τα “Σημειωματάρια του ανυπότακτου” τα οποία διασώθηκαν από τους επιγόνους του. Με αφετηρία αυτά ερευνήθηκαν περισσότερες από 260 πηγές, που συνιστούν μία από τις μεγαλύτερες έρευνες επί του θέματος. Χρησιμοποιήθηκαν: αποχαρακτηρισμένα απόρρητα έγγραφα των υπουργείων εξωτερικών ΗΠΑ, Ρωσίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Αγγλίας, Ιταλίας, και Βατικανό. Αλλά, και βιβλία, περιοδικά, αναξιοποίητα αρχεία της Βουλής των Ελλήνων, μεγάλα και μικρά ιδιωτικά αρχεία, εφημερίδες και άλλες εκδόσεις· όλα αυτά τα ντοκουμέντα εμπεριέχονται στο βιβλίο.

Η καταιγιστική δράση ξεκινά τον Ιανουάριο του 1916, στην βάναυσα κατακτημένη από τους «Συμμάχους» ουδέτερη Κέρκυρα. Όμως οι αποκαλύψεις αρχίζουν από την Κρήτη, του 1816, με λεπτομερή παράθεση ντοκουμέντων που σχετίζονται με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, καθώς και άλλα ύστερα στοιχεία που αφορούν τον Βασιλιά Κωνσταντίνο Α`. Τα γεγονότα διαδραματίζονται: στην ιστορικά μοναδική Ήπειρο, όπου η επινοημένη «Βόρειος Ήπειρος» με το ανοιχτό και σήμερα «Βορειοηπειρωτικό ζήτημα», συνεχίζονται στην με ελληνική προδοσία κατακτημένη από τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΝΤ Θεσσαλονίκη -πόλη στρατόπεδο-, επεκτείνονται στη Μακεδονία και ολοκληρώνονται στην αποκλεισμένη από τους «Συμμάχους» Αθήνα, τον Ιούνιο του 1916.

Επιπλέον πληροφορίες
Διαστάσεις 21 × 14 cm
ISBN

Σελίδες

502

Συγγραφέας