Η Ελλάδα Σε Κίνδυνο

Πώς πρέπει ν’ αντιμετωπίσει ο Ελληνικός λαός τον τριπλό αυτό κίνδυνο; Το βιβλίο αυτό επιχειρεί μια απάντηση και προτείνει ιδέες και θέσεις για εθνική ανασύνταξη και ένα νέο, ελπιδοφόρο μέλλον του Ελληνικού λαού, αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού του.Share
Περιγραφή

Η σημερινή πρωτοφανής καταστροφή, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, εν καιρώ ειρήνης, είναι η επιτομή της χρεωκοπίας του πολιτικού συστήματος και της κομματοκρατίας των τριών τελευταίων δεκαετιών. Η Ελλάδα αντιμετωπίσθηκε ως πεδίο δοκιμής και η κρίση ως ευκαιρία για να επιβληθεί στη χώρα, υπό τη σημαία της Ευρώπης, ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός και η παγκοσμιοποίηση, ως δήθεν συνταγή σωτηρίας.
Η στυγνή και μονόπλευρη Ευρωπαϊκή πολιτική λιτότητας αναδεικνύει την άλλη, εξωτερική όψη της Ελληνικής κρίσεως, που δεν είναι άσχετη με τις Ευρωπαϊκές πολιτικές και την ταύτιση της Ευρώπης με την παγκοσμιοποίηση. Η Ελλάδα διατρέχει σήμερα ένα τριπλό κίνδυνο:
• δομική οικονομική καταστροφή, χωρίς διέξοδο αναπτυξιακής προοπτικής για άδηλο χρόνο,
• εκμετάλλευση της οικονομικής αδυναμίας της χώρας για πιέσεις και εκβιασμούς στα εθνικά θέματα και απειλή γενικά στην εθνική της ασφάλεια,
• εθνική αποδόμηση ως αποτέλεσμα των πολιτικών που προάγει ο διεθνής και Ευρωπαϊκός νεοφιλελευθερισμός και η παγκοσμιοποίηση.
Πώς πρέπει ν’ αντιμετωπίσει ο Ελληνικός λαός τον τριπλό αυτό κίνδυνο; Το βιβλίο αυτό επιχειρεί μια απάντηση και προτείνει ιδέες και θέσεις για εθνική ανασύνταξη και ένα νέο, ελπιδοφόρο μέλλον του Ελληνικού λαού, αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού του.

Επιπλέον πληροφορίες
Διαστάσεις 17 × 24 cm
ISBN

Σελίδες

650

Συγγραφέας

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Η Ελλάδα Σε Κίνδυνο”