Κωνσταντίνος Τσάτσος (1899-1987)


Κατηγορία


Share
Περιγραφή

Ο κ. Κλεομένης Κουτσούκης, Ομότιμος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου στον κλάδο της Πολιτικής Επιστήμης, εμφανίζει, με την σταθερή και διεισδυτική του σκέψη, τρεις χαρακτηριστικές πτυχές απ` το όλο έργο του Κωνσταντίνου Τσάτσου.
Η χρονικά πρώτη μάλιστα απ` τις τρεις αυτές σημαντικές μελέτες του, που απετέλεσε αντικείμενο ομιλίας του στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κ. Τσάτσου, συνδέεται ιστορικά και με την προτομή του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλόπουλου, που βρίσκεται κι` αυτή στο Καρπενήσι, και της οποίας τα αποκαλυπτήρια έγιναν απ` τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Τσάτσο, που ήταν τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας (1976).
Η ευρυτανική παράδοση, με την προτομή πλέον και του Κ. Τσάτσου, τα αποκαλυπτήρια της οποίας έγιναν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου (2003), απέκτησε μια νέα συγκινητική μορφή, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και στον δεύτερο Μεγάλο Νομοδιδάσκαλο, που ιδιαίτερα αγάπησε την Ευρυτανία. (Από τον πρόλογο του Γεωργίου Μητσόπουλου, Ακαδημαϊκού, Προέδρου της Εταιρείας Φίλων Κων/νου και Ιωάννας Τσάτσου)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Διαστάσεις 14 × 21 cm
ISBN

Σελίδες

110

Συγγραφέας

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Κωνσταντίνος Τσάτσος (1899-1987)”