Η Διεύρεση των Πρώτων ΑριθμώνShare
Περιγραφή

– Εντάξει, είπε ο Γιώργος ο Φραγκούδης, περιεχόμενα δε θα βάλουμε, γιατί στον τίτλο του βιβλίου τα αναγγέλνεις ήδη. Πρόλογο όμως και εισαγωγή δε θα βάλεις;
Έτσι, για να κάνω το χατίρι στο Γιώργο φτιάχνω κι ένα πρόλογο και εισαγωγή κι επίλογο και τα αφιερώνω σ’ αυτόν, στο Νίκο και σ’ όλα τα παιδιά που τόσο τα ταλαιπώρησα με το περίεργο αυτό βιβλίο.
Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα μέρη, ελπίζοντας πως θα κεντρίσει και ίσως ικανοποιήσει την περιέργεια πολλών ανθρώπων και από πολλά τμήματα του επιστητού.
Στο βιβλίο αυτό λύνεται το πρόβλημα της απαρίθμησης και καταγραφής των πρώτων αριθμών, (ΠΑ από εδώ και πέρα). Ο δικός μας, ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος (Κυρήνη 276 π.Χ., Αλεξάνδρεια 194 π.Χ.), στέλεχος και κατόπι διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, είχε επισημάνει πως κάποιοι αριθμοί δε διαιρούνται παρά μόνο με τη μονάδα και τον εαυτό τους. Τους αριθμούς αυτούς ο μεγάλος έλληνας μαθηματικός τους είχε ονομάσει πρώτους και είχε επισημάνει με το κόσκινό του πόσοι Πρώτοι Αριθμοί (ΠΑ) υπάρχουν από το 1 μέχρι το 100.
Η διεύρεση των ΠΑ απασχολεί τους σύγχρονους μαθηματικούς.
Το πρώτο παράρτημα αφορά κάποιες θρησκειολογικές έρευνες του Πλούταρχου.
Το δεύτερο παράρτημα συγκρίνει τη Δημοκρατία με τα μη δημοκρατικά πολιτεύματα και προτείνει τρόπο, για να φτάσουμε ειρηνικά στη Δημοκρατία.
Το τελευταίο παράρτημα προτείνει να γίνει μελέτη για τα χρήματα που έχουν κερδίσει εδώ και αιώνες οι μη Έλληνες από τα ελληνικά εκθέματα στα μουσεία τους και ζητάει να έχει και η Ελλάδα μεράδι από αυτά τα κέρδη, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι δανειστές μας. Και να μας αφήσουν ήσυχους.
Πάμε τώρα στην Εισαγωγή. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Επιπλέον πληροφορίες
Διαστάσεις 13 × 42 cm
ISBN

Σελίδες

106

Συγγραφέας

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Η Διεύρεση των Πρώτων Αριθμών”